Sidera in Concert

Een bijzonder seizoen verdient een bijzondere afsluiting. In plaats van een musical presenteert Sidera Theaterproducties dit jaar een concert. Het optreden komt geheel vanuit de ideeën en input van de cast, waar het creatieve team, bestaande uit Rick van den Belt, Meren Verhaegh, Liselotte Kusters-Gijsen en Lindsay Fransen, een theatraal hoogstandje van heeft gemaakt.

Ontwerp: Avisto Creaties
Fotografie: Karin de Jonge

Het verhaal

Tijdens het concert vergadert het “bestuur” over de volgende titel die Sidera gaat spelen. Echter stuiten ze op een paar probleempjes… Rechten die niet beschikbaar zijn, te veel mannenrollen of juist een musical waar de cast nét wat te oud voor is… Gaat het bestuur het lukken om de perfecte titel te vinden? Kom er samen met de cast van Sidera achter wat de volgende musical gaat worden!


Cast

Lino Aerts
Jamy Bonten
Eileen Bosch
Janina de Brito Figueiredo
Ilse van den Broek – Heldens
Sarah Coenders
Rachel Coopmans
Lucas Fransman
Kylie Gijsen
Sarah van Gooswilligen

Sten Grimberg
Carly Karis
Sanne Maters
Martine van der Meijden
Kiki Nabben
Niels de Rooij
Dani Ruijten
Anne Simons
Jackie Verlinden
Merel Wulms

Met dank aan…

Marlie van Ulft – Theater de Garage
Ingrid Peters Baur – Valuascollege
Stichting Musical Stella Duce – Geluidsapparatuur
Sander van Reeken – Geluidstechnicus
Avisto Creaties – Posterontwerp
Karin de Jonge – Foto’s posters en fotografie concert
Adriaan de Roode – Fotograaf Theater de Garage
Hans en Sjors Nabben – Filmopname concert
Laura Hendrikx – Vertrouwenspersoon

Bart van den Broek, Bas van Gestel, Ellen Denessen, Klup77, Kirsten Coulen, Nicole Fuchs, Rico Reinders, Roy Puts, Sjaan Venlo, Stichting Stimulans, Tessa Aerts, Val Caris
Creatief team

Rick van den Belt – muzikale leiding en staging
Website Rick

Rick van den Belt studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg,
richting Musicaltheater. Daarna begon hij aan de Master of Music, waarvan hij in 2019
afstudeerde.

De afgelopen jaren was Rick in Nederland en België te zien in de musicals Chaplin, Ridders van de Ronde Keukentafel en Kiss of the Spider Woman, als poppenspeler in de Efteling en in De Notenkraker door Theater Terra. Eind 2018 tourde Rick met de opera A Quiet Place door Nederland en eind 2019 tourde hij met de opera Die Zauberflöte door Nederland en België.

Daarnaast is Rick actief geweest als assistent muzikaal leider bij Op Hoop van Zegen door De Graaf & Cornelissen Entertainment, en bij musicals zoals o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Petticoat, All Shook Up en de Nederlandse premières van The Spitfire Grill, Carrie en Curtains.

Meren Verhaegh – regie, staging en zangcoach

Meren Verhaegh studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. In 2019 behaalde ze hier tevens haar Master diploma. Tijdens de opleiding speelde ze in o.a. Into The Woods (regie: Paul Eenens) en Anatevka. Naast het studeren aan de Master speelde ze in Mozart! De Musical in Antwerpen van MusicHall i.s.m. VBW Wenen en in Addergebroed onder regie van Koen van Dijk.

Naast haar uitvoerende werkzamheden is Meren al zo’n 6 jaar actief als zang-en speldocent bij verschillende verenigingen zoals Stichting Musical Stella Duce en MyDreams Kunstkampen. Ook geeft ze privézanglessen en levert al een aantal jaar studenten af aan verschillende opleidingen op Fontys, Codarts en Lucia Marthas. Meren is sinds 2019 actief bij Sidera Theaterproducties als regisseuse.

Liselotte Kusters-Gijsen – choreografie
Website Liselotte

Liselotte heeft haar bachelor in Dance Education behaald op de ArtEZ Hogeschool voor de
Kunsten in Arnhem in juni 2010. Als dansdocent is ze binnen de Venlose actief in haar eigen dansstudio in Velden, Dansstudio Liselotte Gijsen en het Kunstencentrum Venlo. Ook geeft ze regelmatig workshops binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Als choreograaf is ze actief bij het Valuascollege Venlo voor alle grote musicalproducties, zoals Annie, The Wizard of Oz en West Side Story. Samen met het team van de Valuasmusical won ze ook een Amateur Musical Award voor Cats en Titanic. Daarnaast was ze vorig jaar ook verantwoordelijk voor de choreografie van Scrooge van Stichting Stimulans.

Ook was ze zelf actief op het podium samen met Bart Bosch voor Studio Apengein in shows zoals Schuimpje en KoHet grote SinterklaasfeestDe Meiden van Oranje, het gezicht van Barbie (Mattel) voor Meet en Greets. Ze danste in verschillende shows voor JCI Nederland, Gemeente Haarlem en voor de tv productie achter verschillende Nederlandse artiesten bij de Tros Muziekfeesten op het Plein.

Lindsay Fransen – choreografie
Website Lindsay

Lindsay Fransen is een professionele danseres/performer/choreografe/danslerares. Afgestudeerd afgelopen jaar aan Fontys hogeschool voor de kunsten Theater Dans Uitvoerend (TDU) in de richting Modern Danstheater.

Als danser heeft ze o.a. gewerkt met grote choreografen zoals Cecilia Moisio, Diego Sinniger de Salas, Tony Vezich en Samir Calixto. Ze heeft gedanst op meerdere festivals als Fremdkörper, festival Boulevard en TUDE. Naast haar werkzaamheden als uitvoerende danseres en ervaring op het podium heeft ze meerdere voorstellingen gecreëerd, waaronder een solo ‘One Minute To Midnight’ en een duet ‘One Can Imagine Sisyphus A Happy Man’. Lindsay werkt tevens als docente bij Djazz Dance Center in Zaltbommel, ze geeft hier les in showballet.

Eerder heeft Lindsay de choreografie gemaakt voor Carrie de musical door Sidera Theaterproducties. Lindsay is sinds september 2018 werkzaam bij Sidera Theaterproducties.