Sidera Theaterproducties

Het ontstaan van Sidera Theaterproducties

Stichting Sidera Theaterproducties is opgezet door Laura Hendrikx, Louisa Peters, Lino Aerts, Tessa Aerts en Sanne Maters, die allemaal al ongeveer tien jaar actief bezig waren met musical in Venlo. Op dat moment was er helaas nog geen aanbod voor studenten en jongvolwassenen. Daarom hebben zij besloten om zelf een stichting op te richten, gericht op studenten en jongvolwassenen vanaf 18 jaar die wonen, werken en/of studeren in Venlo en omgeving.

In het eerste jaar is Sidera Theaterproducties gestart in samenwerking met VenloPartners. Deze organisatie verbindt partijen en initiatieven die Venlo via de binnenstad, evenementen en het studentenleven verder op de kaart zetten. VenloPartners heeft Sidera Theaterproducties geholpen in het eerste jaar bij het opstarten.

De oprichters van Sidera

Op 29 september 2014 is de stap naar een zelfstandige stichting gezet en was Sidera Theaterproducties klaar om op eigen benen te staan. Omdat al veel deelnemers zijn afgestudeerd, is besloten om per september 2016 de naam te veranderen. Waar eerst de naam Studentenmusical Sidera gebruikt werd, is nu gekozen voor Sidera Theaterproducties, zodat de stichting kan meegroeien met haar deelnemers. Er mag gezegd worden dat Sidera Theaterproducties nu een begrip is in Venlo.


Visie

Sidera Theaterproducties is van mening dat zowel kwaliteit als gezelligheid samen moeten kunnen gaan in het jaarlijks op de planken brengen van een musical. Binnen Sidera Theaterproducties streven we op de eerste plaatst naar een semi-professionele voorstelling. Om dit te realiseren werken we met een professioneel artistiek team, dat de cast samenstelt op basis van audities. Dit betekent dat wij met een jaarlijks wisselende cast werken. Wekelijks wordt er op vrijdagavond gerepeteerd, waarbij de betrokkenheid van onze leden van belang is. Leden zetten zich in voor Sidera Theaterproducties door bijvoorbeeld deel te nemen in commissies en te werken voor de stichting. Om een gezellige en gemoedelijke sfeer te kunnen waarborgen, zetten we als Sidera Theaterproducties tevens in op teambuilding, naborrelen en andere extra activiteiten. Sidera Theaterproducties is een musicalstichting die zich richt op jongvolwassenen van 18 – 30 jaar.

Missie

Sidera Theaterproducties is een stichting die poogt jongvolwassenen die op welke manier dan ook gegrepen worden door theater, zang en dans, een plek te geven waarin al deze disciplines samen komen in een jaarlijks theaterproject. Waarden als betrokkenheid, gelijkwaardigheid en inclusiviteit zijn hierbinnen van groot belang. Naast het maken van een voorstelling ondernemen wij ook nog andere activiteiten om deze jongvolwassenen met eenzelfde passie te verbinden. Wij willen hierin iedereen in zijn of haar kracht te zetten.

Doel

Aldus stellen wij als doel om met iedereen samen een zo kwalitatief goed mogelijke musical op te voeren. Hier werken wij met alle deelnemers samen naartoe. Deelnemers aan onze producties dragen bij aan het realiseren van de productie. Elke deelnemer neemt deel in een (of meerdere) van onze commissies, en is (waar mogelijk) constructief betrokken bij evenementen en fondsenwervende activiteiten.


Sidera over Sidera

Benieuwd naar hoe de leden van Sidera Theaterproducties hun tijd bij ons ervaren? In deze interviewreeks ‘Sidera over Sidera’ vertelt de cast, het bestuur en het artistiek team van Bring It On meer over wat musical voor hen betekent en wat zij geleerd hebben bij Sidera Theaterproducties.

Ben jij net zo enthousiast over musical en denk je dat Sidera Theaterproducties echt iets voor jou is? Houd onze socials in de gaten en zorg dat je je inschrijft voor de audities van volgend seizoen!

Aida (2014)