Sidera Theaterproducties

Het ontstaan van Sidera Theaterproducties

Stichting Sidera Theaterproducties is opgezet door Laura Hendrikx, Louisa Peters, Lino Aerts, Tessa Aerts en Sanne Maters, die allemaal al ongeveer tien jaar actief bezig waren met musical in Venlo. Op dat moment was er helaas nog geen aanbod voor studenten en jongvolwassenen. Daarom hebben zij besloten om zelf een stichting op te richten, gericht op studenten en jongvolwassenen vanaf 18 jaar die wonen, werken en/of studeren in Venlo en omgeving.

In het eerste jaar is Sidera Theaterproducties gestart in samenwerking met VenloPartners. Deze organisatie verbindt partijen en initiatieven die Venlo via de binnenstad, evenementen en het studentenleven verder op de kaart zetten. VenloPartners heeft Sidera Theaterproducties geholpen in het eerste jaar bij het opstarten.

De oprichters van Sidera

Op 29 september 2014 is de stap naar een zelfstandige stichting gezet en was Sidera Theaterproducties klaar om op eigen benen te staan. Omdat al veel deelnemers zijn afgestudeerd, is besloten om per september 2016 de naam te veranderen. Waar eerst de naam Studentenmusical Sidera gebruikt werd, is nu gekozen voor Sidera Theaterproducties, zodat de stichting kan meegroeien met haar deelnemers. Er mag gezegd worden dat Sidera Theaterproducties nu een begrip is in Venlo.


Missie

Sidera Theaterproducties is een stichting die poogt jongvolwassenen die op welke manier dan ook gegrepen worden door theater, zang en dans, een plek te geven waarin al deze disciplines samen komen in een jaarlijks theaterproject. Naast het maken van een voorstelling ondernemen wij ook nog andere activiteiten om deze jongvolwassenen met eenzelfde passie te verbinden. Wij willen hierin iedereen in zijn of haar kracht te zetten.

Visie

Doel

Aldus stellen wij als doel om met iedereen samen een zo kwalitatief goed mogelijke musical op te voeren. Hier werken wij met alle deelnemers samen naartoe, waarbij er zowel bij repetities als tijdens de voorstellingen plek is voor gezelligheid. Deelnemers aan onze producties dragen bij aan het realiseren van de productie. Elke deelnemer neemt deel in een (of meerdere) van onze commissies, en is (waar mogelijk) constructief betrokken bij evenementen en fondsenwervende activiteiten.

Aida (2014)