Onze vrienden

Ontmoet de musicalvrienden van Sidera Theaterproducties! In Venlo (en omstreken) bruist van het musicaltalent. Sidera heeft dan ook nauw contact met meerdere theater- en musicalverenigingen in de omgeving. Zo werken wij samen met een grote musicalgroep voor alle leeftijden, een tweejaarlijkse musical op hoog niveau door het Valuascollege, een overkoepelende organisatie voor alle podiumkunsten en een enthousiaste groep uit Reuver.

“Scrooge” van Stichting Stimulans Producties (2018). Foto: Karin de Jonge

Stichting Stimulans

Sidera Theaterproducties is sinds 2019 onderdeel van Stichting Stimulans. Dit is een overkoepelende organisatie die steun biedt aan alle verenigingen die aan podiumkunsten doen. Sinds kort maken ze ook voorstellingen. In december 2018 presenteerde Stichting Stimulans Producties de kerstmusical Scrooge. In 2023 staat de volgende productie op het programma. Hiervan is de nieuwe titel in november 2021 is bekend gemaakt: Chitty Chitty Bang Bang. Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe productie.

“Schaduwspel” van PUUR Theater. (2019) Foto: Karin de Jonge

PUUR Theater Reuver

PUUR Theater Reuver en Sidera Theaterproducties zijn als twee handen op één buik. Onderling wisselen ze veel kennis en informatie uit en gaan met liefde naar elkaars voorstellingen bekijken. PUUR Theater Reuver biedt jonge kinderen en jongvolwassenen een podium om zichzelf te ontdekken en te groeien.

“Thoroughly Modern Millie” door Stichting Musical Stella Duce (2019) Foto: Karin de Jonge

Stichting Musical Stella Duce

Stichting Musical Stella Duce en Sidera Theaterproducties zijn beide musicalgroepen uit Venlo. Veel leden van Stichting Musical Stella Duce komen op een bepaald moment bij Sidera Theaterproducties. Maar andersom zijn sommige leden van Sidera Theaterproducties actief bij Stichting Musical Stella Duce, als docent of hulp achter de schermen. Stichting Musical Stella Duce is een grote organisatie met veel groepen, van kinderen tot jongeren. In de maand juni brengen zijn jaarlijks veel voorstellingen ten tonele.

“Titanic” van Valuascollege Venlo (2019) Foto: Esmee Luijpers

Valuasmusical

De Valuasmusical van het Valuascollege Venlo is niet zomaar een “schoolmusical”: met inmiddels twee Amateur Musical Awards op zak is deze show een fantastiche happening. Met fenomenale producties als Cats, West Side Story, Titanic en in januari 2022 Side Show brengen de leerlingen en docenten van het Valuascollege producties op zeer hoog niveau.
Sidera Theaterproducties heeft nauw contact met het creatief team van de Valuasmusical.