Fame

Na de succesvolle productie Bad Girls is Sidera Theaterproducties in seizoen 2022-2023 aan de slag gegaan met de welbekende musical Fame! Sidera Theaterproducties bestaat 10 jaar en dat maakt dit seizoen een heus jubileumjaar. De audities hebben eind juni plaatsgevonden en in september is het leuke repeteren, maar ook het harde werken, begonnen. Op 12 en 13 mei speelden wij de voorstellingen van onze jubileumproductie, met wegens de goede kaartverkoop zelfs een extra voorstelling!

Het verhaal

Maak kennis met de leerlingen van New York’s High School for the Performing Arts! In de musical Fame duik je in het verhaal van een groep leerlingen die aangenomen zijn op deze prestigieuze school, waar ze onder leiding van de docenten en schoolhoofd mevrouw Sherman aan de slag gaan met hun discipline: muziek, spel of dans. Het einddoel: doorbreken in de artiestenwereld. 

Gedurende vier jaar zien we dat de weg naar beroemdheid niet geheel vlekkeloos verloopt: iedereen moet hard werken en vechten om de opleiding te halen. Zo ook Carmen, die geobsedeerd is met roem, en de timide Serena, die het samen met haar crush en klasgenoot Nick hoopt te maken in de acteerwereld. Voeg hier onder andere de stille pianist Schlomo, de met een eetstoornis worstelende danseres Mabel en de koppige Tyra aan toe en de drama kan beginnen! Zal het iedereen lukken om hun diploma te halen en hun dromen na te jagen?

Benieuwd wat Sidera Theaterproducties de afgelopen tien jaar nog meer heeft gedaan? Klik hier om onze voorgaande producties te bekijken. Klik hier om meer te lezen over Sidera Theaterproducties zelf.

Poster ontwerp: Yentl Evers
Fotografie poster: Karin de Jonge
Logo ontwerp: Avisto Creaties

De dansklas!
De theaterklas!
De muziekklas!

Klassenfoto’s door: Karin de Jonge.


De rollen zijn verdeeld!

Orkest

Bas van Gestel – dirigent / trompet / bugel
Roos Lenders – dwarsfluit
Stan Deenen – klarinet
Eef Lemmens – klarinet / altsax
Tom Janssen – altsax / tenorsax / sopraansax
Max Janssen – altsax / tenorsax
Marieke Sax – trompet / bugel
Marcel Thuis – trombone
Harry Boom – piano
Bram Maessen – drums / percussie
Tim Gielen – percussie
Bram Verwijst – gitaar
Famke Kovacs – basgitaar / contrabas

Cast

Laura Hendrikx – Mevrouw Sherman
Dani Ruijten – Mevrouw Bell
Janina de Brito Figueiredo – Mevrouw Stein

Niels de Rooij – Nick Piazza
Kiki Nabben – Serena Katz
Amber Coolen – Carmen Diaz
Ryan Adriaens – Schlomo Metzenbaum
Luc Weekers – Joe Vegas
Carly Karis – Mabel Washington
Eileen Bosch – Tyra Jackson
Floor Simons – Iris Kelly
Kylie Gijsen – Grace Lamb
Sten Grimberg – Goodman ‘Goody’ King
Lucas Fransman – Montgomery ‘Monty’ MacNeil
Sarah Coenders – Doris Finsecker
Sarah van Gooswilligen – Lisa Monroe
Anne Simons – Coco Hernandez
Pim Janissen – Elliot Powder

Ensemble

Lino Aerts
Lena van Denderen
Sanne Maters
Rachel Coopmans
Xana de Brito Figueiredo
Kelly Hendrix
Inge Klaassen

Dansgroep

Annelein Beukers
Jamy Bonten


Artistiek team

Jeroen Marcelissen – regie
Website Jeroen

Jeroen Marcelissen is regisseur, drama coach, speldocent en scenograaf. Hij heeft zijn studie afgerond in Tilburg aan de toenmalige hogeschool Katholieke leergangen, richting toneeldans en jazz. Inmiddels is dit de Fontys Hogeschool voor de kunsten. Met zijn jarenlange ervaring zal Jeroen met Fame zijn intrede maken in het artistieke team van Sidera Theaterproductie.

Jeroen is zelf begonnen als danser en choreograaf en is daaruit doorgegroeid tot regisseur. Hij heeft talloze producties op zijn naam staan waaronder de prijswinnende Valuasmusicals Titanic en Cats. Daarnaast heeft Jeroen gewerkt voor de Venlose Revue. Andere producties waar hij de regie en scenografie heeft verzorgd zijn West Side Story, Sound of Music, Oliver Twist, Annie, Alladin, Anatevka, The Wizard of Oz, Sideshow, Scrooge, Rent, Ondergronds, 75 Jaar Bevrijding Limburg, Adem, All Shook Up, Shrek en nog veel meer. In 2003 heeft Jeroen zelfs Fame al als choreograaf op zijn CV staan.

Rick van den Belt – muzikale leiding
Website Rick

Rick van den Belt studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Musicaltheater. Daarna begon hij aan de Master of Music, waarvan hij in 2019 afstudeerde.

Momenteel is Rick soms te zien in de Efteling-musical CARO in de rol van Meneer Tijd. In de zomer van 2022 zong Rick bij André Rieu op het Vrijthof, en vanaf december 2022 is hij te zien in Vergeet Barbara, door Studio 100. In februari 2023 zal hij te zien zijn in Priscilla, Queen of the Desert in Antwerpen. De afgelopen jaren was Rick in Nederland en België o.a. te zien in de musicals ChaplinRidders van de Ronde KeukentafelKiss of the Spider Woman en Droomopa en opera’s als A Quiet Place, Die Zauberflöte en Roméo et Juliette.  

Daarnaast is Rick actief geweest als assistent muzikaal leider bij Op Hoop van Zegen door De Graaf & Cornelissen Entertainment, 1830 door Historalia en bij musicals zoals o.a. The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat All Shook Up en de Nederlandse premières van The Spitfire GrillCarrie en Curtains

Kyara Verbunt – choreografie

Kyara Verbunt is momenteel 26 jaar en woonachtig in Eindhoven. Naast haar studie richting Drama en Theaterkunsten aan het Summa College, waar ze in 2015 van afstudeerde, was Kyara enige tijd actief als scare actor in Toverland en als showdancer. De afgelopen jaren is Kyara regelmatig te zien geweest in magic shows en andere dansopdrachten.

Behalve haar werkzaamheden als acteur en danser, is Kyara sinds 2014 ook musical- en dansdocent bij Musicalschool Me On Stage. Hier verzorgde ze onder andere de dans voor de musical Barnum’s Grootste Show. Kyara is bij Me On Stage tevens actief als productieassistent. In haar vrije tijd spreekt Kyara graag met vrienden af en houdt ze van een goed feestje. Sinds 2021 is Kyara als choreografe verantwoordelijk voor de dans bij Sidera Theaterproducties.

Meren Verhaegh – solozang en liedinterpretatie
Website Meren

Meren Verhaegh studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. In 2019 behaalde ze hier tevens haar Master diploma. Tijdens de opleiding speelde ze in o.a. Into The Woods (regie: Paul Eenens) en Anatevka. Naast het studeren aan de Master speelde ze in Mozart! De Musical in Antwerpen van MusicHall i.s.m. VBW Wenen en in Addergebroed onder regie van Koen van Dijk.

Naast haar uitvoerende werkzaamheden is Meren zangdocent bij de Jazz-afdeling van de AMPA in Tilburg. Daarnaast is ze al zo’n 8 jaar actief als zang- en speldocent bij verschillende verenigingen zoals Stichting Musical Stella Duce en MyDreams Kunstkampen. Ook geeft ze privézanglessen en levert al een aantal jaar studenten af aan verschillende opleidingen op Fontys, Codarts en Lucia Marthas. Meren is drie seizoenen als regisseuse bij Sidera Theaterproducties actief geweest. Dit jaar ondersteunt ze de cast van Fame in solozang en liedinterpretatie.


Credits

De musical Fame is gebaseerd op het boek van José Fernandez, dat door David De Silva in een musicalstuk is omgezet. De muziek van Fame is van Steven Margoshes en de liedteksten zijn geschreven door Jacques Levy. De titelsong Fame is gemaakt door Dean Pitchford en Michael Gore. Het stuk is in het Nederlands vertaald door Allard Blom.