Bring It On

In seizoen 2019-2020 werkte Sidera Theaterproducties aan: Bring It On de musical! Net als Carrie de musical waren wij de eerste in Nederland die deze musical zouden gaan opvoeren. Door het coronavirus is het ons helaas niet gelukt om deze prachtige musical op te voeren.

Ontwerp: Albert Kiefer
Fotografie: Karin de Jonge
Logo ontwerp: Pepijn van der Grinten

Het verhaal

Campbell heeft alles wat haar hartje begeert: ze is captain van haar cheerleading squad, heeft een geweldig vriendje en heeft veel vriendinnen. Al haar dromen lijken uit te komen als ze haar squad klaarstoomt voor de Nationals. Tot ze in de zomervakantie een brief krijgt dat ze overgeplaatst wordt naar een andere school… Zonder cheerleading squad!  Dan maakt ze ook nog eens een verkeerde indruk bij de leidster van de hip hop crew van Jackson, Daniëlle. En komt ze erachter dat haar overplaatsing wel heel toevallig was, aangezien haar buurmeisje Eva niet overgeplaatst is. Campbell krijgt langzaam in de gaten dat er iets niet pluis is en gaat op onderzoek uit.


Repetitiefoto’s door Yentl Evers

Foto’s door Karin de Jonge.


Cast

Martine van der Meijden – Campbell
Nicole Fuchs – Skylar
Eileen Bosch – Kylar
Kiki Nabben – Eva
Sarah Coenders – Bridget
Val Caris – Steven

Carly Karis – Danielle
Janina de Brito Figueiredo – Nautica
Kylie Gijsen – La Cienega
Dani Ruijten – Twig
Rico Reinders – Cameron
Lucas Fransman – Randall

Millanie Reynders – Berdie
Sten Grimberg – Vince
Sanne Maters – Stephanie
Rachel Coopmans – Kate
Merel Wulms – Whitt
Jackie Verlinden – Olivia
Anne Simons – Brooklyn
Lino Aerts – Valerie
Tessa Aerts – Ruth
Ilse Heldens – Trudy
Sarah van Gooswilligen – Monique/ Helga

Credits

Tekst: Jeff Whitty
Muziek: Lin-Manuel Miranda en Tom Kitt
Liedteksten: Lin-Manuel Miranda en Amanda Green
Vertaling: Eileen Bosch en Bas van Gestel
Geïnspireerd op de film Bring It On van Universal Pictures, geschreven door Jessica Bendinger.

Arrangementen en orchestraties: Alex Lacamoire en Tom Kitt
Voor het eerst geproduceerd op Broadway door Universal Stage Productions/Glenn Ross, Beacon Communications/Armyan Bernstein en Charlie Lyons en Kristin Caskey en Mike Isaacson Executive Producers.

De wereldpremiere werd geproduceerd door Allience Theater, Atlante, GA, Susan V. Booth, Artistic Director.
Regie en choreografie van de eerste Broadway Productie door Andy Blankenbuehler.

™ Bring It On The Musical LLC. Alle rechten voorbehouden.

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Auteursbureau ALMO bvba, in opdracht van Music Theatre International Europe.

Dansgroep

Jamy Bonten
Lindsay Fransen


Creatief team

Meren Verhaegh – regie

Meren Verhaegh studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. In 2019 behaalde ze hier tevens haar Master diploma. Tijdens de opleiding speelde ze in o.a. Into The Woods (regie: Paul Eenens) en Anatevka. Naast het studeren aan de Master speelde ze in Mozart! De Musical in Antwerpen van MusicHall i.s.m. VBW Wenen en in Addergebroed onder regie van Koen van Dijk.

Naast haar uitvoerende werkzamheden is Meren al zo’n 6 jaar actief als zang-en speldocent bij verschillende verenigingen zoals Stichting Musical Stella Duce en MyDreams Kunstkampen. Ook geeft ze privézanglessen en levert al een aantal jaar studenten af aan verschillende opleidingen op Fontys, Codarts en Lucia Marthas. Meren is sinds 2019 actief bij Sidera Theaterproducties als regisseuse.

Lindsay Fransen – choreografie (hiphop / stunts)
Website Lindsay

Lindsay Fransen is een professionele danseres/performer/choreografe/danslerares. Afgestudeerd afgelopen jaar aan Fontys hogeschool voor de kunsten Theater Dans Uitvoerend (TDU) in de richting Modern Danstheater.

Als danser heeft ze o.a. gewerkt met grote choreografen zoals Cecilia Moisio, Diego Sinniger de Salas, Tony Vezich en Samir Calixto. Ze heeft gedanst op meerdere festivals als Fremdkörper, festival Boulevard en TUDE. Naast haar werkzaamheden als uitvoerende danseres en ervaring op het podium heeft ze meerdere voorstellingen gecreëerd, waaronder een solo ‘One Minute To Midnight’ en een duet ‘One Can Imagine Sisyphus A Happy Man’. Lindsay werkt tevens als docente bij Djazz Dance Center in Zaltbommel, ze geeft hier les in showballet.

Eerder heeft Lindsay de choreografie gemaakt voor Carrie de musical door Sidera Theaterproducties. Lindsay is sinds september 2018 werkzaam bij Sidera Theaterproducties.

Liselotte Kusters-Gijsen – choreografie (cheerleading)
Website Liselotte

Liselotte heeft haar bachelor in Dance Education behaald op de ArtEZ Hogeschool voor de
Kunsten in Arnhem in juni 2010. Als dansdocent is ze binnen de Venlose actief in haar eigen dansstudio in Velden, Dansstudio Liselotte Gijsen en het Kunstencentrum Venlo. Ook geeft ze regelmatig workshops binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Als choreograaf is ze actief bij het Valuascollege Venlo voor alle grote musicalproducties, zoals Annie, The Wizard of Oz en West Side Story. Samen met het team van de Valuasmusical won ze ook een Amateur Musical Award voor Cats en Titanic. Daarnaast was ze vorig jaar ook verantwoordelijk voor de choreografie van Scrooge van Stichting Stimulans.

Ook was ze zelf actief op het podium samen met Bart Bosch voor Studio Apengein in shows zoals Schuimpje en KoHet grote SinterklaasfeestDe Meiden van Oranje, het gezicht van Barbie (Mattel) voor Meet en Greets. Ze danste in verschillende shows voor JCI Nederland, Gemeente Haarlem en voor de tv productie achter verschillende Nederlandse artiesten bij de Tros Muziekfeesten op het Plein.

Rick van den Belt – muzikale leiding
Website Rick

Rick van den Belt studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg,
richting Musicaltheater. Daarna begon hij aan de Master of Music, waarvan hij in 2019
afstudeerde.

De afgelopen jaren was Rick in Nederland en België te zien in de musicals Chaplin, Ridders van de Ronde Keukentafel en Kiss of the Spider Woman, als poppenspeler in de Efteling en in De Notenkraker door Theater Terra. Eind 2018 tourde Rick met de opera A Quiet Place door Nederland en eind 2019 tourde hij met de opera Die Zauberflöte door Nederland en België.

Daarnaast is Rick actief geweest als assistent muzikaal leider bij Op Hoop van Zegen door De Graaf & Cornelissen Entertainment, en bij musicals zoals o.a. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Petticoat, All Shook Up en de Nederlandse premières van The Spitfire Grill, Carrie en Curtains.