Bad Girls

In seizoen 2021-2022 is Sidera Theaterproducties na een muzikaal uitstapje naar Sidera in Concert weer aan de slag gegaan met een volgende musicalproductie: Bad Girls de musical! Na de audities midden september zijn cast en crew hard aan het werk gegaan om weer een fantastische voorstelling op de planken te kunnen zetten. Op 13 en 14 mei zijn de voorstellingen van Bad Girls opgevoerd en het was een groot succes met veel positieve reacties van alle bezoekers.

Poster ontwerp: Albert Kiefer
Fotografie poster: Karin de Jonge
Logo ontwerp: Avisto Creaties

Het verhaal

Ontmoet de vrouwen uit Blok G van de Hare Majesteit ‘s Gevangenis Larkhall! In de musical Bad Girls maak je kennis met vrouwen die om uiteenlopende redenen in de bak zijn beland, maar allemaal met zowel vergelijkbare als verschillende problemen worstelen.

Alsof het leven in de gevangenis nog niet zwaar genoeg is, leidt hoofdbewaarder Jim Fenner de gevangenis met ijzeren hand. De nieuwe leidinggevende Helen Stewart stuit dan ook op groot verzet wanneer zij hier verandering in probeert te brengen. Terwijl nieuwkomer Rachel moet wennen aan het gevangenisleven, terroriseert Shell de gevangenen en komt maffiavrouw Yvonne de boel op stelten zetten. Ondertussen raakt de situatie van Helen alleen nog maar gecompliceerder wanneer zij verliefd wordt op de gevangene Nikki en de tragische dood van een medegevangene leidt tot een fel protest van de vrouwen.

Zal het Helen lukken om Jim en zijn oude garde cipiers weg te werken en zullen de gevangenen gerechtigheid te krijgen?

Credits

Het verhaal van Bad Girls is gemaakt door Maureen Chadwick en Ann McManus. De muziek en liedteksten zijn gecomponeerd en geschreven door Kath Gotts en de orkestraties zijn van Martin Koch. De originele regie van de musical Bad Girls was onder leiding van Maggie Norris. De musical is in het Nederlands vertaald door Hans Sleurink.

Foto’s: Karin de Jonge.


Cast

Lucas Fransman – Jim
Amber Coolen – Helen
Sten Grimberg – Justin
Pim Janissen – Bill

Carly Karis – Nikki
Anne Simons – Shell
Laura Hendrikx – Yvonne
Eileen Bosch – Denny
Janina de Brito Figueiredo – Crystal
Dani Ruijten – Julie S
Sarah Coenders – Julie J
Kylie Gijsen – Julie D
Jill Greijn – Rachel
Sarah van Gooswilligen – Noreen

Lino Aerts – Kat
Lena van Denderen – Spike
Sanne Maters – April
Rachel Coopmans – Stevie
Jackie Verlinden – Jennifer
Kelly Hendrix – Summer

Band

Maud Idink – dwarsfluit
Stan Deenen – klarinet
Max Janssen – altsax / tenorsax
Tom Janssen – sopraansax / tenorsax
Marieke Sax – trompet / bugel
Harry Boom – piano
Bram Maessen – drums / percussie
Famke Kovacs – basgitaar
Bas van Gestel – bandleider

Druk hier om over Bad Girls te lezen op Musicalweb!
Druk hier om over Bad Girls te lezen in het nieuwsoverzicht op Musicalspot!

Bad Girls en Exodus

Binnen het kader van onze voorstelling Bad Girls is Sidera Theaterproducties een samenwerking aangegaan met Stichting Exodus. Dit is een organisatie die ondersteuning biedt aan (ex-)gedetineerden die gemotiveerd zijn om na hun straf succesvol terug te keren in de samenleving. Met deze samenwerking hoopten wij onze personages beter te leren begrijpen en dus authentieker aan de buitenwereld te laten zien tijdens onze voorstellingen. 

Klik hier voor een interview met een deelneemster van Exodus en om meer te lezen over de samenwerking. Klik hier voor meer informatie over Exodus zelf.


Foto’s: Karin de Jonge. Bewerking: Avisto Creaties.


Bad Girls in beeld

Klik hier voor het bijbehorende artikel op Omroep Venlo. Door: Maarten Bastiaens en René Brünken.
De teaser voor Bad Girls. Door: Laura Hendrikx.

Artistiek team

Meren Verhaegh – regie
Website Meren

Meren Verhaegh studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. In 2019 behaalde ze hier tevens haar Master diploma. Tijdens de opleiding speelde ze in o.a. Into The Woods (regie: Paul Eenens) en Anatevka. Naast het studeren aan de Master speelde ze in Mozart! De Musical in Antwerpen van MusicHall i.s.m. VBW Wenen en in Addergebroed onder regie van Koen van Dijk.

Naast haar uitvoerende werkzaamheden is Meren zangdocent bij de Jazz-afdeling van de AMPA in Tilburg. Daarnaast is ze al zo’n 7 jaar actief als zang- en speldocent bij verschillende verenigingen zoals Stichting Musical Stella Duce en MyDreams Kunstkampen. Ook geeft ze privézanglessen en levert al een aantal jaar studenten af aan verschillende opleidingen op Fontys, Codarts en Lucia Marthas. Meren is sinds 2019 actief bij Sidera Theaterproducties als regisseuse.

Rick van den Belt – muzikale leiding
Website Rick

Rick van den Belt studeerde in 2017 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Musicaltheater. Daarna begon hij aan de Master of Music, waarvan hij in 2019 afstudeerde.

Momenteel is Rick soms te zien in de Efteling-musical CARO in de rol van Meneer Tijd. Ook tourde hij in 2021 door Nederland met de opera Roméo et Juliette en speelde hij in het toneelstuk Droomopa van Vlaams Fruit in Antwerpen. De afgelopen jaren was Rick in Nederland en België o.a. te zien in de musicals ChaplinRidders van de Ronde Keukentafel en Kiss of the Spider Woman.  

Daarnaast is Rick actief geweest als assistent muzikaal leider bij Op Hoop van Zegen door De Graaf & Cornelissen Entertainment, 1830 door Historalia en bij musicals zoals o.a. The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat All Shook Up en de Nederlandse premières van The Spitfire GrillCarrie en Curtains

Kyara Verbunt – choreografie

Kyara Verbunt is momenteel 25 jaar en woonachtig in Eindhoven. Naast haar studie richting Drama en Theaterkunsten aan het Summa College, waar ze in 2015 van afstudeerde, was Kyara enige tijd actief als scare actor in Toverland en als showdancer. De afgelopen jaren is Kyara regelmatig te zien geweest in magic shows en andere dansopdrachten.

Behalve haar werkzaamheden als acteur en danser, is Kyara sinds 2014 ook musical- en dansdocent bij Musicalschool Me On Stage. Hier verzorgde ze onder andere de dans voor de musical Barnum’s Grootste Show. Kyara is bij Me On Stage tevens actief als productieassistent. In haar vrije tijd spreekt Kyara graag met vrienden af en houdt ze van een goed feestje. Sinds 2021 is Kyara als choreografe verantwoordelijk voor de dans bij Sidera Theaterproducties.