Activiteiten

Naast het voorbereiden en opvoeren van een musicalproductie neemt Sidera Theaterproducties jaarlijks deel aan, en organiseert zelf, verscheidene activiteiten in en rondom Venlo. Deze activiteiten zijn op te delen in geldgenererende acties, optredens en interne activiteiten. Zo draait Sidera Theaterproducties jaarlijks de kassa bij Venlo On Ice, tappen we op de Zomerparkfeesten en nemen we deel aan de Grote Clubactie om onze kas extra te spekken. Daarnaast treden we ieder jaar met kerst op in de binnenstad van Venlo en hebben we regelmatig optredens bij verschillende evenementen.

Teambuildingsactiviteiten

Om een goede musicalproductie neer te zetten, is samenwerking erg belangrijk. Daarom zet Sidera Theaterproducties zich actief in voor een positief groepsklimaat. Dit doet Sidera Theaterproducties door tussen de repetities door teambuildingsactiviteiten te organiseren. Een deel van deze activiteiten wordt opgezet en geleid door het bestuur, soms in samenwerking met het artistiek team. Daarnaast heeft Sidera Theaterproducties een activiteitencommissie, die gedurende het seizoen meerdere activiteiten organiseert. Dit kan uitlopen van een spelletjesavond tot een speurtocht door Venlo. Een deel van deze activiteiten vindt buiten de repetitietijd plaats en deze zijn in dat geval altijd volledig vrijwillig. Verder is het mogelijk om na de repetitie nog gezellig iets te drinken.

Sidera Weekend

Ieder jaar geeft Sidera Theaterproducties leden de optie om deel te nemen aan de vrijwillige kampcommissie. Indien hier animo voor is, wordt er door een groepje leden in de zomervakantie een gezellig kampweekend georganiseerd om het voorgaande seizoen spetterend af te sluiten. Deelname aan het Sidera Weekend is vrijwillig en op eigen kosten. Een zeer gezellig weekend vol musical en leuke activiteiten!

Workshop

Ieder seizoen organiseert Sidera Theaterproducties een workshop. Deze workshop is vaak voor leden, maar wordt soms ook tegen een klein bedrag opengesteld voor niet-leden. De workshop past doorgaans bij een van de drie disciplines. Zo zijn er workshops zangtechniek, liedinterpretatie en improvisatie gegeven. In voorgaande seizoenen heeft de cast workshops gehad van onder andere Natascha Molly, Marjolein Teepen en Marcel Visscher.

Jubileumactiviteiten

Seizoen 2022-2023 is het 10e seizoen dat Sidera Theaterproducties een voorstelling op de planken brengt. Dit wordt naast de jubileumvoorstelling Fame gevierd met verschillende extra jubileumactiviteiten. Bij deze activiteiten was iedereen welkom die ooit aan een voorstelling van Sidera Theaterproducties heeft meegewerkt. Een ware reünie van (oud)docenten, (oud)leden en bandleden!

Wil je zelf ook graag terugblikken op onze afgelopen tien producties? Dat kan! Voor ons jubileum hebben we middels onze Wall of Fame de herinneringen per voorstelling samen met (oud)leden opgehaald. Met deze filmpjes kun je zo vaak als je wil teruggaan naar je favoriete Sidera-musical!

Sidera Jubileum BBQ

Op 3 september 2022 vond de jubileum BBQ plaats. Verschillende (oud)leden, (oud)docenten en bandleden verzamelen bij Klup77 om te genieten van een hapje en een drankje. Een fijne mogelijkheid om terug te blikken op de afgelopen producties en samen herinneringen te delen.

Sidera Jubileum Gala

Op 18 maart 2023 heeft Sidera Theaterproducties een jubileumgala georganiseerd voor haar 10-jarig bestaan. Dit gala vond plaats in ’t Raodhoes in Blerick. Tijdens dit gala hebben we samen teruggeblikt op de afgelopen 10 jaar en zijn de oprichtsters van Sidera Theaterproducties bedankt voor hun jaren van inzet.