Nieuwsberichten

Sidera Theaterproducties zoekt huurders!

RENT Sidera Theaterproducties

Ingaande het nieuwe seizoen 2017/2018 is Sidera Theaterproducties op zoek naar huurders voor onze nieuwe Musical RENT! Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de  infoavond op vrijdag  1 september van 21:00 tot 22:00 en de bezichtiging op zondag 3 september van 10.00 tot 17.00 uur in het Ald Weishoes in Venlo.

Let op! Om in aanmerking te komen voor deelname aan de musical RENT dient men zich tijdens  de bezichtiging van zijn of haar beste kant te laten zien. Dit betekent dat er wordt gekeken naar zang- , acteer-, en danskwaliteiten. Het aanmeldformulier komt online op maandag 24 juli, Na aanmelding ontvang je verdere informatie over de bezichtiging en over het nieuwe seizoen.

Rent omvat een jaar uit het leven van vrienden die in New York wonen en om moeten gaan met relaties, liefde, verlies, armoede en AIDS. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘90 waar het hebben van AIDS vaak een doodvonnis is. Mark, een documentairemaker, besluit op 24 december 1989 een film (zonder script) te maken van het leven in de kunstenaarswijk waar hij samen met zijn vrienden woont. Mark en zijn vrienden leven in een groot kraakpand die de huisvesting is voor honderden kunstenaars en daklozen. Ze leven in een benarde situatie. De jonge bohémiens moeten zien te overleven in de snelle en chaotische New Yorkse maatschappij. Ze worden uitgespuugd doordat zij anders zijn. Zo krijgen we te maken met heel veel kleurrijke personages die bijvoorbeeld lesbisch, travestiet, nachtclubdanseres, muzikant of homoseksueel zijn. Velen van hen zijn helaas ook drager van het AIDS-virus. Hun excentrieke levensstijl vergt veel van ze en zorgt ook voor onderlinge conflicten.
Rent, een productie met een overweldigend en ontroerend verhaal, heeft maar één duidelijke boodschap: Leef iedere dag alsof het je laatste kan zijn!

Wij zien je graag 1 september in het Ald Weishoes!