Nieuwsberichten

Sidera Theaterproducties presenteert 17 en 18 juni: Urinetown

7 mei 2017

Groepsfoto_Klein

 

 

 

 

 

 

Na het succes van de musical Spring Awakening brengt Stichting Sidera Theaterproducties dit jaar de musical Urinetown op de planken. Het komische, absurde verhaal van Urinetown is op 17 en 18 juni te zien in ‘T Raodhoes.

De musical Urinetown vertelt over een grauw stadje waar water schaars is. Privé toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf “Pies in Harmony” dat de openbare wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. De situatie wordt echter ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de directeur. Urinetown zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals, zoals Les Miserables en West Side Story. Met cabareske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. Urinetown vertelt het verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. En plasproblematiek, heel veel gezeik dus!

Sidera Theaterproducties bestaat nu alweer vier jaar. Het bestuur is er samen met de leden en het creatief team in geslaagd om een weer fantastische productie te maken. De cast bestaat uit een groep talentvolle en enthousiaste jong-volwassenen tussen de 18 en 26 jaar. Ze studeren of werken door heel het land en komen elke vrijdagavond repeteren in het ‘Ald Weishoes’ in Venlo. De productie wordt volledig gemaakt door deze groep talentvolle jong-volwassenen en een ieder draagt zijn steentje bij in kleding-, decor- en rekwisietencommisies.
Louisa Peters verzorgt de regie, Froukje Swart de zang en Liselotte Kusters-Gijsen de choreografie van deze productie. De première is zaterdag 17 juni om 20.00u en op zondag 18 juni is er een voorstelling om 14.00u. Kaarten kosten €17,50 en kunnen online worden besteld via www.sideratheaterproducties.nl

Cast: Cassy Hermkes, Denise Snijders, Ellen Denessen, Elske Schevelier, Ivo Haanen, Janina de Brito Figueiredo, Jean-Paul van Leipsig, Jill Greijn, Joëlle van Heeswijk, Kees Hoeijmakers, Kiki Nabben, Kylie Gijsen, Laura Hendrikx, Leandro Vilar, Lineke Hekkenberg, Lino Aerts, Marc Vervuurt, Nikki Smedts, Paul Zuidberg, Roy Puts, Sanne Maters, Tessa Aerts, Yana de Reuver en Yvonne Mallie.