Pers

In de media:

“Wij werden vanaf de eerste scène meteen geraakt. Wat een prestatie. Top!” – Mariëlle Jilissen, bezoeker.

“Urinetown staat als een huis. Zo stevig dat dit geen ‘amateurproductie’ genoemd mag worden en zo op tournee kan.” – Musicalsites.nl

“Vanavond naar Carrie geweest. Echt geweldig. Wat een talent.” – Karin Apeldoorn, bezoeker.

“Wat een fantastisch optreden op de oude markt in Venlo. Wat een talent!” – Peggy Leurs, bezoeker.


Luister naar ons optreden bij Nedinscoplein van Omroep Venlo

Op 10 april 2020 zong Martine van der Meijden een fragment uit het lied “Heel even succesvol zijn” uit Bring It On. Luister vanaf 42:55 naar het nummer.

Luister hier naar ons radio-interview over Rent bij Radio Sur Place:

Venlo in Beeld

In 2016 verschenen wij in Venlo in Beeld met onze productie Spring Awakening. Bekijk hier het item:


Sidera Theaterproducties is een amateurgezelschap, maar jaar na jaar verbazen ze over het hoge niveau dat zij laten zien en horen.

– Gaby Lejeune, musicalsites.nl

Voor de pers:

Download via deze link de persmap met alle persberichten, foto’s en video’s.

Het downloaden en gebruik van foto’s, beelden en teksten van deze site is toegestaan, mits voor professionele doeleinden. Vermeld altijd de naam van de fotograaf en Sidera Theaterproducties. Bij twijfel graag contact opnemen met Sidera Theaterproducties via het contactformulier. 

Bring It On (2020)

Onze vrienden

Venlo (en omstreken) bruist van het musicaltalent. Sidera heeft nauw contact met een grote musicalgroep voor alle leeftijden, een tweejaarlijkse musical op hoog niveau door het Valuascollege, een overkoepelende organisatie voor alle podiumkunsten en een enthousiaste groep uit Reuver.

“Scrooge” van Stichting Stimulans Producties (2018). Foto: Karin de Jonge

Sidera Theaterproducties is sinds 2019 onderdeel van Stichting Stimulans. Dat is een overkoepelende organisatie die steun biedt aan alle verenigingen die aan podiumkunsten doen. Sinds kort maken ze ook voorstellingen. Bekijk deze site voor meer info over hun meest recente productie: Scrooge.

“Schaduwspel” van PUUR Theater. (2019) Foto: Karin de Jonge

PUUR Theater Reuver en Sidera Theaterproducties zijn als twee handen op één buik. Onderling wisselen ze veel kennis en informatie uit en gaan met liefde naar elkaars voorstellingen bekijken. PUUR Theater Reuver biedt jonge kinderen en jongvolwassenen een podium om zichzelf te ontdekken en te groeien.

“Thoroughly Modern Millie” door Stichting Musical Stella Duce (2019) Foto: Karin de Jonge

Stichting Musical Stella Duce en Sidera Theaterproducties zijn beide musicalgroepen uit Venlo. Veel leden van Stichting Musical Stella Duce komen op een bepaald moment bij Sidera Theaterproducties. Maar andersom zijn sommige leden van Sidera Theaterproducties actief bij Stichting Musical Stella Duce, als docent of hulp achter de schermen. Stichting Musical Stella Duce is een grote organisatie met veel groepen, van kinderen tot jongeren. In de maand juni brengen zijn jaarlijks veel voorstellingen ten tonele.

“Titanic” van Valuascollege Venlo (2019) Foto: Esmee Luijpers

De Valuasmusical van het Valuascollege Venlo is niet zomaar een “schoolmusical”: met inmiddels twee Amateur Musical Awards op zak is deze show een fantastiche happening. Met fenomenale producties als Cats, West Side Story, Titanic en in 2021 Side Show brengen de leerlingen en docenten van het Valuascollege producties op zeer hoog niveau.
Sidera Theaterproducties heeft nauw contact met het creatief team van de Valuasmusical.