Bring It On

In seizoen 2019-2020 werkt Sidera Theaterproducties aan: Bring It On de musical! Net als Carrie de musical zijn wij de eerste in Nederland die deze musical gaan opvoeren.

Logo door Pepijn van der Grinten.

Credits:

Tekst: Jeff Whitty
Muziek: Lin-Manuel Miranda en Tom Kitt
Liedteksten: Lin-Manuel Miranda en Amanda Green
Vertaling: Eileen Bosch en Bas van Gestel
Geïnspireerd op de film Bring It On van Universal Pictures, geschreven door Jessica Bendinger.

Het verhaal:

Campbell heeft alles wat haar hartje begeert: ze is captain van haar cheerleading squad, heeft een geweldig vriendje en heeft veel vriendinnen. Al haar dromen lijken uit te komen als ze haar squad klaarstoomt voor de Nationals. Tot ze in de zomervakantie een brief krijgt dat ze overgeplaatst wordt naar een andere school… Zonder cheerleading squad!  Dan maakt ze ook nog eens een verkeerde indruk bij de leidster van de hip hop crew van Jackson, Daniëlle. En komt ze er achter dat haar overplaatsing wel heel toevallig was, aangezien haar buurmeisje Eva niet overgeplaatst is. Campbell krijgt langzaam in de gaten dat er iets niet pluis is en gaat op onderzoek uit.

(Bovenstaand beeldmateriaal is niet van Sidera Theaterproducties. Alle credits gaan naar de makers van de video.)

Extra dansgroep:

Hou jij erg van dansen, heb je danservaring en wil jij graag meedoen met Bring It On? Dat kan! Sidera Theaterproducties zoekt dansers voor een extra dansgroep. Onder leiding van Liselotte Kusters-Gijsen en Lindsay Fransen ga je aan de slag met de dansen. Het doel van deze groep is ondersteuning tijdens de cheerleading choreo’s in de musical. Je hoeft niet mee te zingen en te acteren, jouw focus ligt op het dansen. Je leert verschillende stunts die met cheerleading te maken heeft en je mag meedoen in de Nederlandse première van Bring It On!

Heb jij je opgegeven als castlid, maar wil je ook meedoen met de extra dansgroep? In overleg met de docenten is dit wellicht mogelijk.
Het zou voor kunnen komen dat bepaalde rollen uit het stuk ook mee gaan repeteren met de dansgroep. Hierover volgt nog meer informatie en is uiteraard ook in overleg met de docenten.

Mocht je nog vragen hebben, vul gerust het contactformulier en dan nemen wij z.s.m. contact met je op. Je kan je via het aanmeldformulier aanmelden.

De contributie

Voor de cast:
De contributie voor Bring It On bedraagt 250 euro en kun je in twee termijnen voldoen. Hiervoor ontvang je in september en in januari een factuur. Mocht je voor het gehele seizoen in één keer een betaling willen doen, dan is dit ook mogelijk.

Voor de 250 euro krijg je:
– 34 repetities op de vrijdagavond in de verschillende disciplines
– 2 dansrepetitiedagen
– 5 repetitiedagen
– 2 voorstellingen met alles er op en er aan in ’T Raodhoes
– 1 groepsworkshop in één van de disciplines

Voor de dansgroep:
De contributie voor de dansgroep bedraagt 75 euro.
Voor dit bedrag krijg je:
– 2 dansrepetitiedagen
– 10 danslessen, verspreid over het hele jaar
– 2 voorstellingen met alles erop en eraan in ’t Raodhoes in Blerick

Sidera Theaterproducties:

Hoe ziet een jaar bij Sidera er precies uit? Elke vrijdagavond, ook in de vakanties, repeteren wij van 20:15 tot 22:15 uur. Elke week oefenen wij een andere discipline: dans, zang en spel wisselen elkaar  af. Onder leiding van professionele docenten ga je met de rest van de groep aan de slag. Ook houden wij regelmatig een repetitiedag in het weekend, waarbij we de hele dag aan het stuk gaan werken.

Buiten de repetities helpt de cast mee aan de voorstelling. De groep wordt verdeeld in verschillende commissies: activiteiten voor teambuilding, rekwisieten, decor en kleding. Samen met je commissie ben jij hier verantwoordelijk voor. De productieleidster, Janina, helpt de commissie daar een handje bij. Natuurlijk gaan alle keuzes die te maken hebben met het stuk, zoals decor, kleding en rekwisieten, in overleg met de regisseur.
*De extra dansgroep is niet verplicht om deel te nemen aan een commissie. Ze mogen echter wel meedoen met de activiteiten die georganiseerd worden door de activiteitencommissie. Zit je in de dansgroep en wil je toch helpen bij een commissie? Dan mag dat natuurlijk!

Naast het werken aan het stuk, treden wij ook regelmatig op. Dat kan op een kerstmarkt in de binnenstad zijn, maar ook op een festival. Ook werken wij ieder jaar bij Zomerparkfeest en Venlo On Ice om de kas van Sidera te spekken, zodat we een spectaculaire voorstelling kunnen neerzetten.

Met vragen kun je ons altijd bereiken door het contactformulier in te vullen.

Docenten:

Regie: Meren Verhaegh
Muzikale leiding: Rick van den Belt
Choreografie cheerleading: Liselotte Kusters-Gijsen
Choreografie hiphop en stunts: Lindsay Fransen

Belangrijke data:

5 juli 2019, 20:30 uur: Info avond in Klup77 te Venlo.
25 augustus 2019: Auditiedag
6 september 2019: Bekendmaking van de rolverdeling en start repetities
15 mei 2020: Technische doorloop in ’t Raodhoes te Blerick.
16 en 17 mei 2020: Generale repetitie en voorstellingen van Bring It On in ’t Raodhoes te Blerick.