Bestuur

Voorzitter: Jean Paul van Leipsig

Jean-Paul is 26 jaar en woont in Venlo. Hij werkt als proces- en besturingstechnicus voor Wienerberger in Thorn. Sinds de voorstelling Legally Blonde in 2015 werkt hij al mee met de techniek. Tijdens Urinetown en Rent heeft hij ook meegespeeld in de cast. Verder is hij binnen de festival en Vastelaovends wereld in Venlo erg betroken met techniek en Venlo. Nu Jean-Paul niet meer meespeelt wilt hij wel nauw verbonden blijven met Sidera Theaterproducties, dit doet hij sinds 2019 door voorzitter te zijn in het bestuur.

Secretaris: Anne Simons

Anne is 21 jaar en zit in haar derde jaar van de opleiding Bestuurskunde in Nijmegen. Op haar 4e begon ze met danslessen en vanaf haar 8e volgt ze musicallessen. Eerst bij het kunstencentrum, daarna bij Stella Duce en sinds vorig jaar bij Sidera. Verder heeft ze in twee producties van het Valuascollege gespeeld en in Scrooge van Stichting Stimulans. Dit is Anne’s tweede jaar als bestuurslid en ze heeft er heel veel zin in om zich komend seizoen weer in te zetten voor Sidera!

Penningmeester: Sten Grimberg

Sten is 20 jaar, woont in Tegelen en studeert Social Work op de HAN in Nijmegen. Op zijn 9e jaar begon hij met het volgen van drumlessen. Vlak erna begon bij met musicallessen bij het Kunstencentrum en Stella Duce waar hij veel verschillende rollen heeft gespeeld. Tussentijds volgt Sten ook zanglessen. Na het zien van voorstellingen van Sidera Theaterproducties is Sten enthousiast geworden en mee gaan doen. Zijn eerste productie was Carrie. Afgelopen jaar heeft Sten met veel plezier de functie PR en sponsoring op zich genomen en dit jaar zal hij verantwoordelijk zijn voor de financiën.

Productieleider: Janina de Brito Figueiredo

Janina is 24 jaar en woont in Venlo. Ze is momenteel bezig met het afronden van haar master Letterkunde in Nijmegen. Op haar achtste begon ze met musicallessen bij Stichting Musical Stella Duce, waar ze inmiddels werkzaam is als zangdocente. Bij Sidera Theaterproducties is ze sinds de musical Legally Blonde actief. Na een aantal producties bij Sidera, gaf het zingen, spelen en dansen alleen niet meer genoeg voldoening. Om die reden wordt dit alweer haar derde jaar als productieleidster.

PR en sponsoring: Eileen Bosch

Eileen is 21 jaar en studeert op dit moment Journalistiek in Tilburg. Sinds haar negende speelt ze al in musicals. Ze is begonnen in de Blerickse Revue en speelde daarna in producties van Stichting Musical Stella Duce, het Valuascollege en het Kunstencentrum. Naast het spelen in musical, vertaalt en schrijft ze ook stukken en is ze achter de schermen zeer actief bij verschillende producties. Ook geeft ze dansles bij PUUR Theater Reuver en Stichting Musical Stella Duce. Sinds 2017 is ze lid van Sidera Theaterproducties en wil ze haar steentje bijdragen aan een fantastische productie van deze groep.

PR en sponsoring / ondersteuning productie: Kylie Gijsen

Kylie is 22 jaar, woont in Helden en heeft momenteel een tussenjaar van haar studie SPH in Nijmegen. Toen ze 7 jaar was is ze begonnen met dansles en later is ze ook zangles gaan volgen. Ook heeft ze een jaar de MAF in Tilburg gedaan en heeft ze in de Lion King van Me on Stage gespeeld.
Sinds Spring Awakening zit Kylie al bij Sidera. Na een aantal jaar verantwoordelijk te zijn voor de kleding, haar en makeup zocht ze toch wat meer uitdaging. Daarom zal Kylie vanaf dit jaar de PR op zich nemen en de productieleider ondersteunen.